Mechanica­diensten
Plastotherm reviseert en herstelt al uw appendages (veiligheidskleppen, afsluiters, pompen, reduceer- en overdrukventielen, mechanical seals, ...).
Mechanica­diensten
Plastotherm reviseert en herstelt al uw appendages (veiligheidskleppen, afsluiters, pompen, reduceer- en overdrukventielen, mechanical seals, ...).

Mechanicadiensten

Plastotherm is VCA* en ISO 9001 gecertificeerd.

Contacteer ons

Veiligheidskleppen

Na afspraak kunnen veiligheidskleppen binnen een termijn van 24 uur gereviseerd worden!Het keuringsorganisme van uw keuze zal op onze testbanken de keuring uitvoeren en uw toestellen worden u afgeleverd met een wettelijk keuringscertificaat.
Toestellen in consignatie worden bij ons gestockeerd en op afroep gekeurd en geleverd.

Mechanische asafdichtingen

Deze dure onderdelen kunnen we doorgaans reviseren aan slechts een gedeelte van de nieuwprijs. De kwaliteit en de levensduur evenaren deze van nieuwe seals.

 • Gebroken koolstof glijvlakken worden door ons vernieuwd en vervangen.
 • Strikte controle via vlakheidsmeting met planglas en monochromatische lichtbron.

Afsluiters

Alle types en maten kunnen door onze diensten gereviseerd worden: terugslagkleppen, membraan-, plunjer-, klep-, mes-, naald- en schuifafsluiters.

Pompen

Alle pomptypes worden door ons volledig gereviseerd: voedings-, vacuüm-, membraan-, worm-, centrifugaal-, waaier-, zuiger- en dompelpompen

 • Vakkundig oplossen van problemen met pompdichtingen
 • Indien nodig, aanmaken van specifieke onderdelen
 • Laseruitlijningen van pompkoppelingen op de site
 • Opstellen van een predictief onderhoudsplan via periodieke trillings- en temperatuuranalyse

Reduceer- en overstortventielen

Reduceertoestellen laten toe de druk in de leidingen te verminderen. Zo zullen veiligheidskleppen niet ongevraagd openen, blijven temperaturen gecontroleerd, worden afwijkingen in productieprocessen vermeden, ...

Overstortventielen zorgen voor een modulerende afvoer van drukpieken. Ze vermijden schade aan de overige geïnstalleerde toestellen en helpen u het productieproces onder controle te houden.

Voorkom productieproblemen en waarborg veiligheid door een goed uitgevoerd onderhoud! Een regelmatige controle is absoluut noodzakelijk.

Lepwerken

Vlakleppen: afname van materiaal d.m.v. slijpende korrels opdat de werkstukken vlak gemaakt worden (vlakheden tot 0.0003mm!)

Ook hier laten we niets aan het toeval over. Via periodieke vlakheidsmeting met een vlakheidskaliber worden strikte controles uitgevoerd. Onze toestellen bevinden zich zodoende steeds in optimale conditie.

Plastotherm

Door onze flexibele en persoonlijke aanpak garanderen wij u de best mogelijke service. Zeker in productieomgevingen is deze service onontbeerlijk. Bovendien begrijpen wij perfect het belang van uw planning en zorgen daarom voor uiterst snelle levertijden.

Ons ervaren team van medewerkers staat borg voor de hoogst mogelijk kwaliteit. Dit kan mede door gebruik te maken van een gespecialiseerd machinepark met de nodige testmogelijkheden. Verder werken wij volgens een eigen ontwikkeld kwaliteitsborgingssysteem, een systeem dat zijn effectiviteit bewijst met de nodige kwaliteitscertificaten. Het belangrijkste is uiteraard de grote tevredenheid van onze klanten. Daarom kan u rekenen op snelle levertijden en topkwaliteit.

Plastotherm biedt de volgende industriële maintenance services:

 • Demontage en montage on-site op uw installatie
 • Advies bij het plaatsen van nieuwe toestellen of bij het vervangen van bestaande toestellen
 • Stilstanden en shutdowns
 • Monitoring
 • Beheer van veiligheidskleppen en appendages